Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Alliansens bluffsatsningar på miljön – hela listan

  På torsdag släpps regeringens höstbudget. Trots ett historiskt stort reformutrymme på hela 23 miljarder kronor har det hittills varit rätt magert med budgetsatsningar på klimat- och miljösidan. Supermiljöbloggens granskning visar dessutom att till och med de små satsningar som gjorts till största delen består av luft. 

  Satsningen på energiforskning
  Redan i Augusti gick energiminister Anna-Karin Hatt (C) ut och skrev att centerpartiet ville öka anslagen till svensk energiforskningen och den 12 september kom summan 14 miljarder under tio år ut. Sveriges Radio visade dock snabbt att det handlade om samma summa som regeringen tidigare hade dragit in.   
  Solelsatsningen
  Den 17 september presenterade samma Anna-Karin Hatt (C) en storsatsning på solel. Satsningen dissekerades dock snabbt av både Supermiljöbloggen och Naturskyddsföreningen. De 210 miljonerna som satsas på fyra år innebär 52,5 miljoner per år är att jämföra med 60 miljoner under 2012. Också här är det alltså frågan om en tidigare neddragning som nu tas tillbaka. Och trots att pengarna är välkomna är de på en alltför låg nivå för att svara mot behoven.
  Skogsatsningen
  Den 17 september presenterade också miljöminister Lena Ek (C) en “satsning” på skogen motsvarande 83,5 miljoner kronor per år de kommande fyra åren. Men den som minns den förre miljöministern Andreas Carlgrens siffertrixande finner att den nya “satsningen” inte ens räcker för att täcka upp de tidigare neddragningarna. Carlgren lovade förra året att satsa 190 miljoner mer än tidigare år på skogsskydd men tidningen Miljöaktuellts granskning visade att endast 29 miljoner fanns på riktigt.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra