Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Allt fler amerikaner tror på klimatförändringarna

  Stora förändringar verkar ske i USA – och det tycks gå snabbt. Fler tror dels på klimatförändringarna som existerande fenomen men också att de främst är orsakade av människan. Det är slutsatser från den senaste studien vid Yale University av amerikaners attityder mot klimatförändringar. 

  Mer än två tredjedelar (70 %) av USA:s befolkning tror att klimatförändringarna är ett pågående fenomen. En siffra som har ökat med 13 procentenheter på bara två och ett halvt år. Något annat drastiskt som hänt under samma period är att de som överhuvudtaget inte tror att klimatförändringarna existerar minskat med nästan hälften, från 20 procent till dagens 12 procent.

  Vad mer uppseendeväckande är, är att för första gången sedan 2008 tror majoriteten (54 %) att klimatförändringarna är främst orsakade av människan. Gruppen som tror att de är delvis orsakade av människan har minskat från 37 till 30 procent. Fler anser även att effekter från globala uppvärmningen skadar människor redan idag, både på hemmaplan och utomlands.

  Att flera delar av USA utstått både svår torka och hårda stormar, högst sannolikt orsakade av klimatförändringarna, skulle kunna ligga bakom den hyfsat plötsliga svängningen. Om det är någorlunda bestående attitydförändringar återstår att se.

  Lästips: Igår skrev vi om hur USA leder ligan när det gäller att ge utrymme till klimatskeptiker.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.