Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Allt fler vill minska sitt avfall

  Allt fler svenskar är beredda att minska sitt avfall. 80 procent uppger i en undersökning att de idag gör något för att minska avfallet, men det är stor skillnad mellan olika grupper. Det skriver Naturvårdsverket och Avfall Sverige i ett gemensamt pressmeddelande:

  Kvinnor och familjer med barn gör betydligt mer för att minska sina avfallsmängder än män och familjer utan barn. De grupperna tror i stället att det inte finns något samband mellan deras privata konsumtion och mängden avfall.

  Men trots starkare medvetenhet om problemen ökar den totala mängden avfall. Den kan till och med fördubblas till år 2030 som en konsekvens av ökad konsumtion.

  Siffrorna visar att ökad medvetenhet bland konsumenter måste gå hand i hand med politiska styrmedel, annars kommer ändå mängden avfall att öka. Eller för att uttrycka det enkelt: Det måste bli dyrare att köpa sånt som vi ändå slänger.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.