Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Amazonas avskogning upp 1000 % i december

  Brasilien har under de senaste åren varit mycket framgångsrika i att minska avskogningen i världens kanske viktigaste skog. De senaste åren har avskogningen minskat drastiskt, vilket dels är positivt för de biologiska mångfalden (Amazonas är världens artrikaste ekosystem), men också innebär stora klimatvinster, då avskogning leder till stora koldioxidutsläpp.

  Men problemen är ännu långt ifrån lösta, för första gången på över två år ökade avskogningen i Amazonas i december. Jämfört med samma månad året innan tiodubblades avskogningen under december månad förra året. Även januari såg en ökad avskogning, även om ökningen inte var lika stark som i december.

  Brasiliens regering har tidigare lovat att minska avskogningen av Amazonas med 80 % till 2020.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.