Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ändringar i EU-lag sätter stopp för eko-jordbruk

  ATL rapporterar att en ändring av en formulering i EU:s förordning för ekologisk produktion sätter stopp för användning av urin som gödningsmedel. En av dom som drabbas är Hultabygdens Kretsloppsförening som består av 20 hushåll som samlar in urin och slam som sedan används som gödning på åkrar i bygden. Systemet, som lyfts fram som ett föredöme av Naturvårdsverket och fungerat sedan 1994, måste nu avvecklas fram till 2012.

  Sverige har försökt verka för att EU ska tillåta separerad urin i ekologisk produktion men inga andra länder har varit för detta, en tjänsteman på jordbruksverket menar att detta beror på att man är orolig för att konsumenterna ska avskräckas från att köpa varor som gödslats med urin.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.