Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Annie Lööf: ”Vi vill se ett 100 procent förnybart energisystem inom en generation”

  Centerpartiledaren hoppas på blocköverskridande energiöverenskommelse med allianspartierna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
  I går hamnade Annie Lööf i en diskussion om energipolitik på Twitter. Bland annat gjorde hon klart att det fortsatt är 100 procent förnybar energi som är målet för Centerpartiet, detta inom en generation.
  Vad en generation innebär har partiledningen hittills varit otydliga med, men riksdagsledamoten Solveig Zander har till UNT sagt att det handlar om att Sverige ska ha ”100 procent förnyelsebar energi inom 25 år”.
  På Twitter gör Annie Lööf också klart att hon hoppas på en blocköverskridande energiöverenskommelse mellan allianspartierna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
  Om det blir någon sådan överenskommelse återstår att se. Men när Stefan Löfven läste upp regeringsförklaringen i höstas gjorde han klart att Socialdemokraterna och Miljöpartiet vill att ”Sverige på sikt ska ha 100 procent förnybar energi”.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.