Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Annie och Karin nya skribenter på SMB

  Karin Kruse och Annie Croona. Foto: SMB

  SMB är superglada över att presentera redaktionens senaste tillskott – Annie Croona och Karin Kruse! De kommer förstärka vår bevakning av transportsektorn, kemikalier och cirkulär ekonomi.

  Hej och välkomna! Berätta lite om er själva för SMB:s läsare – vilka är ni?

  Annie: Hej och tack! Jag är en samhällsintresserad västgöte som hamnat i Stockholm, där jag jobbar med kommunikation, spelar fotboll och styrelsejobbar i söderortsföreningen Kransen United, springer/cyklar/promenerar och går på spelningar. Typ så. Jag brukar beskriva mig som själv som lite spretig eftersom jag har ganska många intressen, men man kan väl också säga att man är mångsidig? Jag gör det! Till exempel tycker jag jättemycket om längdskidor (mer som åskådare än utförare) och vandring, men också musik, mat och alla former av frågesport. To name a few.

  Karin: Jag jobbar på Naturskyddsföreningen som projektledare för hållbar konsumtion. Det är frågor som engagerar mig, som får mig att fundera på mina egna val i vardagen. Det har också medfört att det tar emot att köpa något nytt. Jag gillar att vara hemma, stöka runt i min trädgård, leta auktionsfynd och läsa böcker och tidningar.

  När blev ni senast frustrerade över något miljörelaterat?

  Annie: Det händer ganska ofta. Senast idag blev jag frustrerad över prishöjningarna i kollektivtrafiken och bristen på lösningar som den som vill kombinera färdsätt eller åka då och då. 

  Jag cyklar till jobbet varje dag och har svårt att förstå hur liten yta så många cyklister tvingas dela på medan bilar (som ofta rymmer en enda resenär) tar upp oerhört mycket större yta. Till exempel. 

  Generellt tycker jag att man bör fatta beslut, initiera förändringar och göra investeringar som gör det hållbara valet enklare och mer ekonomiskt än det sämre alternativet. Alltså: göra det lätt att göra rätt. 

  Karin: Idag när jag såg reklam för höstresor till Sicilien som utlovade ljumma höstvindar! Nu är klimatförändringarna en realitet för resebranschen – och de svarar med detta.  

  Sist men inte minst: Finns det några ämnen ni är extra peppade på att bevaka för SMB?

  Annie: Jag fortsätter på det temat i förra svaret och säger infrastruktur, mer specifikt cykelinfrastruktur och mobilitet i städer. Men jag är också väldigt intresserad av tåg och resande överlag, så det blir nog en del på det spåret (förlåt ordvitsen, men jag har bott i Göteborg) med. Ämnen som mat, natur och friluftsliv, konsumtion och mode/textil är jag också taggad på att gräva i!

  Karin: Ja, ämnen som handlar om resursförbrukning, cirkulär ekonomi, konsumtionens klimatutsläpp och kemikaliefrågor.


  Nyfiken på resten av redaktionen? Här kan du läsa mer om våra skribenter. SMB har sedan starten 2010 drivits ideellt.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.