Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Ett hinder för att skaffa elbil är att det saknas laddpunkt vid bostaden. En särskilt drabbad grupp är medlemmar i samfällighetsföreningar. Regelverket är snårigt och godkännande krävs från Lantmäteriet. Nu kommer dock lite positiva besked från Lantmäteriet – laddstolparna ska prioriteras. 

  Elbilarnas popularitet växer och med det ökar också efterfrågan på laddningspunkter. Det gäller såväl ute på vägarna som vid bostaden.

  En särskilt omfattande problematik gäller för samfälligheter eftersom det krävs ett nytt anläggningsbeslut från Lantmäteriet för att få installera laddboxar eller laddstolpar i dessa bostadsföreningar. 

  För att en samfällighetsförening ska få till ett sådant beslut måste föreningen dessutom kunna bevisa att det finns ett tillräckligt stort behov i nuläget. Processen är krånglig och kostsam för de enskilda samfällighetsföreningarna. 

  Prioriteras av Lantmäteriet

  Utredningar och åtgärdsförslag finns för större möjligheter att ladda vid hemmet, men fram tills att dessa är på plats är det glädjande att Lantmäteriet prioriterar dessa ärenden. Dessutom verkar de ha införskaffat ny kunskap inom området. Förhoppningen är att detta ska påskynda ökningen av antalet laddpunkter. 

  Dessutom meddelar Lantmäteriet att ansökningarna för att få installera laddningspunkter i samfälligheter ökat, vilket är ytterligare en indikation på att intresset för elbilar växer.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!