Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Anställda på Walmart hällde ut farliga kemikalier i avloppet

  En rad olika miljöbrott har lett till 82 miljoner dollar i böter för varuhusjätten.

  Enligt The New York Times har åtalet mot detaljhandelskedjan Walmart gällt sex misstänkta fall i Kalifornien avseende brott mot Clean Water Act och ett fall i Missouri där brottet gällde Federal Insecticide, Fungicide and Rodenticide Act. Bland annat ska anställda på Walmart ha hällt blekmedel och andra farliga kemikalier ner i det lokala avloppssystemet samt även dumpat miljöfarligt avfall i de vanliga soptunnorna.

  Den rättsliga processen har pågått under flera år, men i går stod det klart att Walmart gjort sig skyldig till brott på samtliga punkter och nu måste betala 82 miljoner dollar i böter. Men som New York Times konstaterar så är det inte så mycket med tanke på att företaget, som är världens största detaljhandelskedja, hade inkomster på 128 miljarder dollar förra året. Dock ska Walmart, enligt ett eget pressmeddelande, ha infört nya rutiner och träningsprogram för sina anställda vilket ska bidra till att liknande händelser inte inträffar igen.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.