Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Antal väderkatastrofer i fattiga länder tredubblades

  (Uppdaterad)
  Antalet väderkatastrofer i fattiga länder har tredubblats sedan 80-talet. Ökningen kan inte förklaras av bättre mätinstrument eller ökad population. Det visar en studie från Oxfam.

  Naturkatastrofer så som jordbävningar och vulkanutbrott har inte ökat med tiden. Om man däremot tittar på utpräglade väderkatastrofer – så som översvämningar och stormar – kan man se att ökningen har varit markant de senaste trettio åren.

  Oxfam jämförde katastrofer i mer än 140 länder och såg en markant ökning. 1980 skedde 133 väderkatastrofer och på senare år har siffran varit uppe i mer än 350 per år. Rapportens författare tror att klimatförändringarna kan vara en del bakom problemet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.