Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Användningen av fossila bränslen i Sverige ökar

  Den fossila bränsleförbrukningen i el-, gas och värmeverk har ökat med 34 procent jämfört med samma period förra året. I huvudsak handlar det om ökad användning av stenkol och naturgas, enligt statistik från Energimyndigheten och SCB.

  Första halvåret ökade fossilgas med 29 procent och kolanvändningen ökade med 46 procent i kraftvärmeverken. Generalsekreterare för Naturskyddsföreningen Svante Axelsson har tidigare kommenterat den ökade fossila bränsleanvändningen och hänvisar till regeringens avskaffande av koldioxidskatten i början av året.

  Regeringen visar prov på dåligt omdöme när man sänker skatten på fossila utsläpp samtidigt som utsläppshandeln har havererat. Vem kunde tro att Sverige åter igen skulle öppna dörren för fossila bränslen i el och värmesektorn där vi faktiskt var på väg att bli helt fossilbränslefria.

  Regeringen planerar nu även att sänka koldioxidskatten för värmeproduktion.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.