Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Apples servrar drivs nu 75 procent förnybart

  De stora teknikjättarna har länge kritiserats för att ha låtit sina serverhallar drivas på energi från kolkraft.

  Vi har tidigare rapporterat om att Greenpeace utsett Apple till den värsta miljöboven av samtliga energijättar då de använt störst andel energi från kolkraft till sina serverhallar.

  Men de senaste åren har Apples vision om att bli 100 procent förnybara givit resultat. Nu drivs deras huvudserver, den som tillhandahåller deras molntjänster och drar lika mycket energi som 17 600 amerikanska hushåll, på 100 procent förnybar energi som främst kommer från en gigantisk solcellsanläggning som ligger runt hörnet från deras serverhall.

  Däremot drivs inte alla av Apples serverhallar på 100 procent förnybart, i snitt har deras serverhallar en mix på runt 75 procent förnybart.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.