Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Är förhandlarna på samhällets eller oljebolagens sida?

  Idag, för bara några timmar sedan mellan 14.45 och 15.15 fick YOUNGO, ungdomsnätverket under FN:s klimatkonvention, möjlighet att genomföra en aktion inne i lobbyn till Maritime där klimatförhandlingarna hålls.


  Aktionen genomfördes som en del i en bredare kampanj av Push Europe och hade som syfte att visa hur stora företag som profiterar fossila bränslen lobbar stenhårt för att sätta käppar i hjulen på klimatförhandlingarna. Aktionen hade namnet ”Are you on our side?” och gick ut på att massor av unga människor försökte dra i ett rep mot en skylt som visade budskapet ”Clean and just future”. De hölls dock lätt tillbaka av två lobbyister som, trots att de bara var två stycken, enkelt hindrade folket och drog repet mot en skylt med budskapet ”Fossil fuel industry”. Under aktionen bjöds förbipasserande delegater att ta ställning till vilken sida de står på. Delegater från Schweiz och ett par av länderna i syd tog snabbt ställning och anslöt sig till folkmassan, medan en del delegater uttryckte sig om att de måste hålla sig neutrala i frågan.


  I en fråga som denna borde det vara lätt för delegater att ta ställning, och visa att lobbying från företag som aktivt jobbar emot en bra utgång av klimatförhandlingarna inte är acceptabelt. Tyvärr är det inte så. Men hur det än är så fick aktionen mycket uppmärksamhet och förhoppningsvis kan det resultera i att förhandlarna går mer mot folkets sida i fortsättningen.


  Mer information om aktionen finns på Push Europe’s hemsida här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.