Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Är utbildning lösningen på biodiversitetsförlusten?

  Biodiversiteten minskar och situationen börjar bli akut. Nästa vecka startar konventionen om biologisk mångfald i Hyderabad, Indien. En undersökning visar att många oroar sig för hur förlusten påverkar människor.

  Efter ett samråd med 2500 personer från 25 olika länder med blandning av kön, utbildning, yrke och boplats konstaterades att 84% av de tillfrågade trodde att större delen av befolkningen i världen är allvarligt påverkade av förlusten av biologisk mångfald. 72% ansåg att en lösning låg i att utbilda skolungdomar och allmänheten i frågan.

  Undersökningen gjordes till störst del av Danska miljöministeriet och kommer att bli presenterad under COP 11- konventionen om biologisk mångfald den 8-19 oktober. Förväntningarna på COP 11 rör mest Nagoyaprotokollet som fastställer skyldigheter för de avtalsslutande parterna att vidta åtgärder rörande tillgången till genetiska resurser för kommande generationer.

  Tidigare har Supermiljöbloggen skrivit om hur forskare varnar för en global ekosystemkollaps. För att rädda situationen menar forskarna att utsläppen av växthusgaser behöver begränsas, konsumtionen minskas och den opåverkade natur som finns kvar behöver skyddas och förvaltas.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.