Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Arktis nya rekordnotering

  Det verkar som att Arktis is har slutat smälta för i år, vilket innebär att vi kan börja summera den oroväckande arktiska rekordsommaren.

  Det senaste dygnen har ingen förändring av Arktis is skett, om vi inte får se ytterligare någon avsmältning innebär det att det nya minimum-rekordet för Arktis is hamnar på 3,5 miljoner kvadratkilometer, vilket är ungefär hälften så stor yta som i genomsnitt täcktes av is mellan 1979 och 2000. Effekterna av en minskad mängd is i Arktis är flera, bland annat förstärker det minskande istäcket den globala uppvärmningen, eftersom is reflekterar bort solljus, medan vatten absorberar det. När Arktis smälter kommer det förmodligen också ha stora effekter på ekosystemen i området, även om det är svårt att säga hur (mer om det här).

  Fortsätter trenden, till följd av global uppvärmning så kan Arktis havsis vara borta om så lite som tio år tror vissa forskare.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.