Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Att rekommendera närproducerat numera fel

  Regeringskansliet har beslutat att dra tillbaka Livsmedelsverkets förslag till EU om tips på miljö- och klimatsmart mat. Detta efter att EU-kommissionen och Rumänien anser att ord som ”närproducerat” uppmuntrar köp av svenska varor och motverkar frihandeln.

  Att som kund veta vad man ska handla för att bidra till så liten miljö- och klimatpåverkan som möjligt är svårt. Att våra myndigheter då inte får ge oss råd är synd. Livsmedelsverkets generaldirektör, Inger Andersson, menar att klimatet tvingas stå tillbaka för frihandeln och tycker att beslutet är tråkigt just eftersom efterfrågan är mycket stor när det gäller tips som hjälper konsumenter att välja miljö- och klimatsmart mat.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.