Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Australien inför koldioxidskatt

  Australien, som är ett av världens mest utsläppsintensiva länder planerar att införa en skatt på de mest koldioxidförorenande företagen, skriver BBC. Skatten kommer att träda i kraft från den 1 juli nästa år, för att sedan gradvis omvandlas till ett system för handel med utsläppsrätter, inte helt olikt det vi redan har här i EU.

  Förslaget är dock kontroversiellt i ett land där 80 % av elektriciteten kommer ifrån kolkraft. Förslaget innehåller också många kompromisser för att lugna kritiker, som att kolindustrin kommer få olika former av kompensation, och att jordbruket kommer undantas. Trots detta är näringslivet skarpt kritiska, och undersökningar tyder på att 60 % av australiensarna är motståndare till förslaget, eftersom det befaras höja elpriserna. För att kompensera kommer dock skatten att sänkas för låg och medelinkomsttagare, och pensionerna höjas. Målet är att minska australiens utsläpp med 159 miljoner ton till 2020.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.