Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Avlägsen antarktisk ö ny ”hotspot” för marin biodiversitet.

  South Georgia, en ö i närheten av Antarktis har visar sig ha en extremt rik marin flora och fauna och skulle kunna vara det artrikaste området i Södra Oceanen. Detta har man kommit fram till efter att ha genomfört delar av den första heltäckande inventeringen av området, en inventering där man hittills har hittat ca 1500 beskrivna arter och troligtvis ett antal nya. Forskarna som genomfört inventeringen, vars resultat publicerats i PLoS One, antar att den stora artrikedomen beror på öns läge med strömmar som transporterar både näring och arter från såväl varma som kalla vatten, liten mänsklig påverkan på grund av att ön ligger så avlägset från allting samt öns höga ålder (den isolerades från landmassan som då var Antarktis och Sydamerika för ca 45 miljoner år sedan).

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.