Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Avslöjande: Europeiska toppländer förfalskar Kyoto-rapportering

  (uppdaterad) En ny rapport från EIA – Environmental Investigation Agency – visar på att länder som Italien, Frankrike, Holland och England ljuger om sina utsläpp av den extremt potenta växthusgasen HFC-23, en gas flera tusen gånger mer potent än C02.

  Det är främst de stora kemikalieföretagen som ljuger om sina redovisade utsläpp av HFC-23. Gasen är nämligen en restprodukt som uppstår när man exempelvis tillverkar kylskåp eller teflon. EIA förklarar även att det är relativt enkelt och billigt (i förhållande till de enorma vinster företagen redovisar) att göra sig av med restgasen samt att företagen med stor sannolikhet inte begår några misstag – de ljuger och fuskar.

  EIA räknar med att utsläppen är mer än dubbelt så stora än vad som idag rapporteras. De icke redovisade utsläppen innebär inte bara miljonvinster för de länder företagen är baserade i, eftersom de kan föra en handel med falska utsläppssiffror.

  Fusket är ett uppenbart brott mot EU:s f-gasförordning, och visar enligt EIA på de problem EU:s förhållandevis svaga uppföljning av förordningen medför. Men fuskandet ifrågasätter även hela Kyoto-protokollets legitimitet, och därmed även kommande internationella avtal.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.