Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Avtal om biologisk mångfald klart

  För en gångs skull kommer positiva nyheter på miljöfronten. Världens länder lyckats enas om att freda 17 % av landytan och 10 % av havsytan ska fredas ifrån mänsklig påverkan. Frågan om att skydda biologisk mångfald är viktig och akut. Idag utrotas arter i samma takt som när dinosaurierna dog ut. Idag är mindre än 10 % av landytan, och under en % av havet skyddat.

  Avtalet kommer träda i kraft 2020 och måste ses som en framgång, speciellt i ljuset av fiaskot i Köpenhamn. Samtidigt är långt ifrån allting löst, det är en sak att enas om mål, och en annan sak att bestämma vem som ska stå för notan. Den frågan är ännu olöst. Förhoppningen är att kostnadsfrågan ska vara löst till 2012.

  Nyanserad artikel i the guardian

  Onyanserad artikel i DN

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.