Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Bakslag för Carlgren – Svenska bilar släpper ut mest i Europa

  Ytterligare ett bakslag för Centerpartiets infrastrukturpolitik: Svenska bilar är bland de bilar som släpper ut mest koldioxid i hela Europa.

  Miljöminister Andreas Carlgren har det inte lätt för tillfället. Bara för några dagar sedan fick han stark kritik av sin ”miljöbilspremie” från Transportstyrelsen. Nu visar en ny rapport att Sveriges bilpool är en av de som släpper ut mest i hela Europa.

  Sveriges Radio sammanfattar:

  Faktum är att Portugal, som första land, redan nu har hunnit nå under EU:s utsläppsmål till 2015, om att nya bilar ska släppa ut i genomsnitt max 130 gram koldioxid per kilometer.
  Men de ekonomiska skillnaderna i Europa märks tydligt i statistiken. För grovt sett gäller fortfarande att ju mer pengar du har, desto större bil köper du. Och ju större bil du köper, desto mer ökar du på den globala uppvärmningen genom utsläpp av koldioxid.
  Därför är det inte förvånande att det är de rika länderna Schweiz, Sverige och Tyskland som ligger i Europatopp på den färska utsläppslistan, medan fattigare Portugal ligger i botten.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.