Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ban Ki-moon flörtar med Hollywood

  Den på sista tiden mycket omdiskuterade generalsekreteraren för FN, Ban Ki-moon, tar kampen för klimatet ett steg längre. Härom veckan valde FN att arrangera ett seminarium och hålla tal om klimatförändringarna, men inte för den vanliga publiken. Istället för att prata till diplomater, presidenter och andra politiska makthavare var scenen denna gången Hollywood.

  – Vanligtvis pratar jag till presidenter och premiärministrar vilket är begränsande, säger Ban Ki-moon. Filmproducenter, regissörer och skådespelare har globalt inflytande, de når fler människor.

  Det är egentligen inte konstigt att dra igång ett sådant här samarbete – alla parter tjänar på det. FN i form av publicitet för sina frågor och kändisarna i sympati-poäng. Ban Ki-moon träffade bland andra Don Cheadle, skådespelare i Oscarsbelönade Crash och Hotel Rwanda, och bandet Linkin Park. Utöver det anordnade FN ett seminarium och en stor middagsbjudning för flera hundra inflytelserika Hollywoodprofiler.

  Att hjälporganisationer tar hjälp av kända profiler är inget nytt. Leonardo Di Caprio, Emma Watson, George Clooney, Scarlett Johansson och Angelina Jolie är andra som öppet tagit ställning eller uppmärksammat något omfattande problem.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.