Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Bangladesh inrättar naturreservat för att rädda delfiner

  Mangroveskogen i södra Sundarbans är enligt naturvårdare det enda stället där Gangesdelfiner och Irrawaddydelfiner går att hitta. De bägge delfinarterna tillhör en av jordens mest utrotningshotade arter och trots att fisket sällan har dem som mål är det många delfiner som drunknar när de trasslar in sig i fiskenät. De hotas även av stigande salthalter och föroreningar.

  Delfinarterna tillhör de så kallade floddelfinerna och Världsnaturfonden WWF har tidigare i år släppt en rapport om situationen för dessa djur, i samband med det uttalade sig Anna Forslund, sötvattensexpert på Världsnaturfonden WWF i Sverige

  Floddelfinerna är några av jordens mest hotade däggdjur och viktiga så kallade flaggskeppsarter för hur floderna mår. Minskande populationer är en allvarlig larmsignal om att kvalitén och kvantiteten på både sötvatten och dricksvatten för människor är i fara.

  Att Bangladesh nu inrättar tre nya naturreservat i Dhangmari, Chandpai och Dudhmukhi är därför väldigt glädjande.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.