Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Bekräftande forskning: Konsekvenserna av CO2-utsläpp kan skapa irreversibla skador i världshaven

  Haven har hittills absorberat ca 30% av våra CO2-utsläpp vilket har saktat ner den globala uppvärmningen. Nu varnar forskare igen för att de minskade pH-nivåer absorberingen leder till kan komma att bli irreversibla.

  Foto av mattk1979Flickr

  En effekt av försurade hav är att koraller, alger och skaldjur som är vitala i det nuvarande ekosystemens näringskedja kommer att få svårigheter att utveckla de skal som ska skydda dem från rovdjur vilket kan komma att ha en förödande effekt för alla jordens invånare.

  ”När det gäller utsläppen av CO2 i atmosfären är det 100 gånger snabbade är de naturliga geologiska utsläppen av CO2 i atmosfären. Detta relaterar till omfattningen av havsförsurningen” (skribentens översättning), säger professor Andy Ridgwell från University of Bristol som är medförfattare till ”Ocean Acidification in Deep Time

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.