Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Bensinsubventionerna i Bolivia tillbaka

  Supermiljöbloggen har tidigare berättat om hur Bolivia valde att ta bort sina subventioner på bensin och diesel, vilket ledde till prishöjningar i Bolivia på 80 %. Efter våldsamma protester och masstrejker väljer nu Bolivias president Evo Morales att återställa subventionerna.

  Återställandet av subventionerna är självklart ett politiskt bakslag för presidenten, som ändå hade försökt blidka viktiga väljargrupper genom höjda minimilöner och stöd till jordbrukssektorn. Mest av allt visar det här kanske hur fossilberoende våra samhällen är. När ett land som Bolivia, där presidenten internationellt har försökt profilera sig som den största miljökämpen inte klarar av att bli av med fossilsubventionerna i sitt eget land.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.