Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Bidöden fortsätter i USA

  Bara en vecka efter att EU röstade igenom ett historiskt bekämpningsmedelsförbud för att rädda de europeiska bina kommer nya skrämmande siffror från andra sidan Atlanten. Preliminära siffror från USA tyder på att biodlare förlorade 31.1 % av sina bin över vintern. En kraftig ökning från föregående år.

  Förlusterna hotar både matproduktionen och ekonomin då bin genom sin pollinering är en viktig del av ekosystemet. Det amerikanska jordbruksdepartementet beräknar att bin indirekt bidrar till ekonomin med 20 miljarder dollar om året.

  Trots den kraftiga bidöden i USA är bekämpningsmedelsförbud ännu inte på tal. Myndigheterna där pekar på att bidöden kan ha många skäl; parasiter, genetik, näringsbrist, virus och bakterier. Det går inte att enskilt dra ett streck mellan bidöden och bekämpningsmedlen menar de.

  I EU kommer förbudet att gälla två år framöver medan forskare närmare undersöker de skadliga bekämpningsmedlens effekter på bina.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.