Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Bildt kör över Ek – vill inte stoppa oljeborrning i Arktis

  Supermiljöbloggen har tidigare rapporterat om att Alliansen varit splittrad i frågan om oljeborrning i Arktis, miljöminister Lena Ek har velat arbeta för ett förbud, medan utrikesminister Carl Bildt inte var intresserad av något sådant. Nu verkar det som att Bildt har vunnit striden.

  I ett skriftligt svar till Helena Leander (mp) och Jens Holm (v) skriver Bildt att det är han som har ansvaret för frågor om Arktis i regeringen, och hänvisar till en tidigare debatt mellan honom och Jens Holm där Bildt inte uttrycker någon vilja att arbeta för ett förbud mot oljeborrning i Arktis.

  Frågan är särskilt aktuell för Sverige just nu, då vi fram till 2013 är ordförande för Arktiska rådet, och därför har en särskild möjlighet just nu att driva på för att förhindra oljeborrning, något som bland annat Greenpeace har kampanjat speciellt för. Dagens besked innebär dock att centerpartiet och Ek återigen får se sig överkörda av moderaterna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.