Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Blåsningen: Mer vind gav billigare el

  Tack vare det blåsiga vädret producerade den svenska vindkraften el motsvarande 2-3 kärnkraftsreaktorer i förra veckan.

  Blåsten över södra Sverige den senaste tiden har lett till att elpriserna sjunkit, eftersom den har möjliggjort en ökad produktion av vindkraftsel. Svensk Vindenergis VD Annika Helker Lundström:

  – Den blåsiga period som har varit visar att ökad vindkraftsproduktion pressar ner elpriset, inte minst i elområde 4 i södra Sverige.

  Branschen efterlyser nu utökade och bättre elcertifikat, eftersom de annars ser en risk för att utbyggnaden av vindkraft kommer att stanna av. I huvusak är det ändå en ljus framtid branschen målar upp. Annika Helker Lundström igen:

  – Utbyggnaden av vindkraft kommer pressa ner elpriserna samtidigt som den ökar konkurrensen på elmarknaden, skapar försörjningstrygghet och ger möjligheter för den enskilde att äga sin egen elproduktion. Därför är det viktigt med en ambitionshöjning i elcertifikatsystemet.

  Att vindkraften har en viktig roll att spela i framtidens energimix står nu klart för de flesta, utom vissa bakåtsträvande tankesmedjor.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.