Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Borg döms ut av Trafikverket

  Trafikverket sätter nu ner foten angående Anders Borgs (M) påståenden om att höghastighetståg på nya Ostlänken vore ”ekonomiskt oförsvarbart”. Finansministern har helt fel, menar expertmyndigheten. 

  Hur räknade egentligen
  finansminister Anders Borg?

  Vår finansminister är som bekant inget fan av järnvägssatsningar. Han har tidigare sagt att ”investeringar i väg är fem gånger viktigare än investeringar i järnväg”. Nu har han satt sig på tvären när det gäller att Ostlänken kan bli en höghastighetsbana. Detta eftersom det skulle vara ”ekonomiskt oförsvarbart”.

  Men vad säger experterna om detta? Trafikverket, som är den myndighet som berett frågan om Ostlänken, påstår nu att Anders Borg har helt fel i frågan. Enligt Trafikverkets underlag, som SvD tagit del av, skulle merkostnaderna av att göra Ostlänken till höghastighetsbana landa på mindre än en miljard kronor och samhällsekonomiskt sett skulle lönsamheten öka. Det är detta underlag som regeringen använt sig av när de tog beslut om att Ostlänken inte skulle bli höghastighetsbana.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.