Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  BP får köpa nya rättigheter att borra i mexikanska golfen

  BP, oljebolaget som förra året gjorde sig kända genom att orsaka ett av de värsta oljeutsläppen i historien i den mexikanska golfen, har nu givits tillstånd att buda på ett antal nya borrningsrättigheter som kommer att auktioneras ut av den amerikanska staten inom kort, det rapporterar New York Times.

  Frågan är om vi ska dela ut en administrativ dödsdom baserat på en incident? Vi drog slutsatsen att det inte var lämpligt, sa Michael Bromwich, miljö och säkhetsansvarig från regeringens sida.

  Beslutet kommer bara dagar efter att även Storbritannien har gett BP klartecken att bygga fler plattformar utanför den skotska kusten. Miljörörelsen var dock starkt kritiska till beslutet, och menade att varken BP eller de andra oljebolagen på ett trovärdigt sätt kunde argumentera för att borrningen kan ske på ett säkert sätt.

  Effekterna ifrån förra årets katastrof är fortfarade långt ifrån över. Inte minst lär det ta många år innan domstolen tar det slutgiltiga beslutet över BP:s skadeståndsskyldighet. Katastrofen beräknas kosta nära 40 miljarder dollar att städa upp 

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.