Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  BP vill gärna att vi ska ignorera typ 100 miljoner liter olja

  Oljebolaget BP tycker det verkar dyrt att städa upp efter sitt rekordstora utsläpp i den Mexikanska golfen 2010 och försöker därför få en domstol att slå fast att utsläppet var 800 000 barrels, eller 95 över miljoner liter mindre än vad den amerikanska regeringen har uppskattat.

  Bild: Ingrid Taylar

  BP menar att utsläppen är överskattade och att det egentligen rör sig om betydligt mindre mängder olja än vad som tidigare slagits fast av utredare. Hur de har kommit fram till den nya siffran har de dock inte presenterat skriver Fuelfix. Skulle domstolen gå på BP:s linje skulle det kunna spara företaget flera miljarder dollar i skadestånd. Vi på supermiljöbloggen gissar att detta är BP:s försök att återta posten som ondaste oljeföretag. konkurrensen är hård på toppen, 2011 nominerades BP till titeln som ondaste företag, men i år är Shell det enda oljeföretaget med på listan över nominerade. Kanske kan det här hjälpa BP att återta platsen i företagens hall of shame. Supermiljöbloggen önskar lycka till med den strävan, men hoppas ändå att ni får betala hela skadeståndet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.