Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Bra inlägg i GMO-debatten.

  Ethel Forsberg, f.d. generaldirektör på Kemikalieinspektionen, gjorde ett inlägg i debatten om GMO-grödor i söndagens SVD.
  Forsberg tar upp en fråga som borde få mycket större utrymme i debatten om genteknik i jordbruket; nämligen frågan om vem som har makten över utvecklingen av nya grödor.

  Det är visserligen sant att genetiskt modifierade grödor kan lösa en del problem och bidra till ett hållbart jordbruk, men när utvecklingen drivs av stora kemiföretag som BASF, DuPont och Bayer används inte tekniken för att göra jordbruket mer hållbart utan för att öka efterfrågan på deras bekämpningsmedel.

  Hursomhelst; förhoppningsvis kan Forsbergs debattartikel innebära att debatten om makten över maten och grödorna flyttar in i finrummet också. SVD’s och DN’s debattsidor har ju inte direkt gett något utrymme för en seriös debatt om sådana frågor tidigare, men kanske börjar det vända nu.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.