Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Brasilien har stora visioner för klimatet

  Nyvalda brasilianska presidenten Dilma Rousseff ägnade i sitt öppningstal mycket tid åt att tala om sina klimatambitioner. Hon har tydliga visioner för landet och anser att Brasilien bör vara världsledande vad gäller hållbar ekonomisk utveckling. Rousseff talade även om att det är Brasiliens uppdrag att visa världen att det går att utvecklas utan att förstöra miljön. Vidare lyfte hon att Brasilien idag är världsledande när det gäller miljöteknik och att hon kommer arbeta för att de ska förbli det. Att prioritera sol- och vindkraft, biomassa och skydd av regnskog var andra löften hon gav och att dessa kommer att gälla oavsett hur FN:s klimatmöten fungerar. Internationellt vill hon även att Brasilien ska ställa tuffare krav i förhandlingar.

  Härligt att höra visioner för klimatet även om vi också vet att Rousseff vill prioritera utbyggnaden av landets flygplatser samt att stora planer på att bygga mer väg i Amazonas finns. Vi följer dock utvecklingen med stort intresse och hoppas att hon fullföljer sina löften.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.