Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Brittiska regeringen planerar att sälja av statligt skogsinnehav

  Forests.org rapporterar att den brittiska regeringen planerar att sälja stora delar av det statliga skogsinnehavet till privata intressenter. Den brittiska staten äger eller förvaltar ca 18% (814,000 hektar)av den brittiska skogen och upp till hälften av detta riskerar att säljas ut under de kommande 10 åren för att minska budgetunderskottet och leverera biomassa till näringslivet.

  Caroline Spellman, ansvarigt statsråd för miljö-, mat- och landsbygdsfrågor uttrycker en from förhoppning om att den skog som säljs ska köpas av aktörer som i första hand värnar den biologiska mångfalden och lokalsamhällets väl. Det faktum att privata kommersiella aktörer aldrig visat sig vara bättre för den biologiska mångfalden än stat och kommuner ignorerar hon förstås totalt.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.