Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Busslobbyister får mothugg

  I ett seminarium arrangerat av Bil- och Busslobbyn BIL Sweden lyftes Bus Rapid Transit fram som en lösning på städers kollektivtrafiksituation. I deras rapport som släpptes idag hävdas att buss i egen körfil eller med prioritering, Bus Rapid Transit, är lösningen på trafiksituationen i städerna. De hävdar att bussen är överlägsen spårvagnen som färdmedel och att den också är ett billigare alternativ.

  Spårvagnsstädernas Jens Forsmark menar att rapporten är oschysst och säger till Supermiljöbloggen: ”Man räknar med avancerade höggolvsbussar och jämför det med den kortast tänkbara spårvagnen”.
  Enligt Forsmark är spårburen trafik effektivast och har bäst kapacitet: Främst pendeltåg, sedan tunnelbana och spårvagn. Sist på skalan kommer prioriterad buss och vanlig buss.
  De båda sidorna var överens om att det är viktigt att avsätta särskilda filer till kollektivtrafiken i städerna för att den ska kunna flyta snabbare.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.