Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  C vill införa skatt på törstiga bilar

  Centerpartiet vill komplettera ersättningen som ges till miljövänliga bilar med en straffavgift på bensinslukande bilar, det rapporterar Svt

  Fördelen med ett sådant system är att det blir självfinansierande, och att bilpremierna slipper ta skattepengar ifrån den övriga välfärden, samt att ekonomiska styrmedel i det här fallet fungerar, vilket det finns exempel på ifrån andra länder.

  Förslaget är en del i ett större paket som lanserades igår av centerns miljögrupp, ledd av Andreas Carlgren. Apropå att förslaget är väldigt likt ett förslag som miljöpartiet lade för ett år sen säger Carlgren att han tycker det är positivt med blocköverskridande politiskt stöd i frågan.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.