Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Cargren förnekar klimatpakt

  Miljöminister Andreas Carlgren tillbakavisar nu SvD:s uppgifter om att Sverige skulle ha haft ett hemligt samarbete med USA inför Köpenhamnstoppmötet 2009. Carlgren skriver idag på sin blogg att Sverige stod på utvecklingsländernas sida i klimatförhandlingarna:

  Regeringen recenserar inte enstaka ambassadrapporter, däremot ger Svenska Dagbladet i dag en helt missvisande bild av klimatförhandlingarna inför Köpenhamn. Anledningen till att klimatmötet inte nådde inte tillräckligt långt var att USA och Kina hade sammanfallande intressen både med att ha låga ambitioner för utsläppsminskningar och även fortsättningsvis stå utanför internationell rättslig bindning för utsläppen. Vi arbetade tillsammans med den breda gruppen utvecklingsländer för att splittra den pakten.

  Fortsättning följer.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.