Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Carlgren ändrar sig om vargvalparna

  Miljöminister Andreas Carlgren (c) tillbakavisar nu kritiken mot experimentet med vargvalpar som ska placeras ut i naturen. Enligt Carlgren är det hela ett missförstånd, han säger till SR Klotet att han på förra veckans pressträff uttryckte sig försiktigt om när utsättningen av vargvalpar kunde ske.

  Men den som lyssnar på ljudupptagningen från presskonferensen hör att Carlgren säger följande:

  ”Det först som nu kommer ske, det sker i vår, genom att vargvalpar som föds i våra djurparker, ska när de valparna har rätt förutsättningar, flyttas till vargrevir ute i naturen.”

  Carlgren betonade att det handlar om ett fåtal valpar, högst en handfull, men beskedet var ändå att det skulle ske i vår. Carlgren sa också till SR Klotet att det är Naturvårdsverket som ansvarar för frågan.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.