Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Carlgren utlovar mer vargjakt

  Under Centerpartiets stämma den gångna helgen utlovade Miljöminister Andreas Carlgren enligt tidningen Jakt & Jägare att jakten på varg kommer att återupptas år 2013.

  I vintras stoppades vargjakten efter att Sverige tagit emot hård kritik av EU:s miljökommissionär som menade att regeringens mål om 210 vargar var för lågt och att det skjuts för många vargar. Regeringens egna utredning kom fram till att det behövs åtminstone 450 vargar i Sverige för att inaveln ska kunna minskas. Andreas Carlgren lovade tidigare att följa forskarnas rekommendationer på området, men öppnar alltså nu återigen upp för fortsatt jakt trots att vargstammen idag är för liten och att EU-kommissionen riktat kraftig kritik mot jakten och hotat att dra Sverige inför EU-domstolen.

  Det Svenska Jägareförbundet har deklararerat att de inte kommer att medverka i några beslut som gör att den svenska vargstammen stärks, så som flyttning och utsättning av vargar.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.