Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Centertopp blir PR-chef på Vattenfall

  Centertoppen Jöran Hägglund värvas till företaget Vattenfall. Hägglund var Maud Olofssons statssekreterare fram till oktober 2010 och har även varit partisekreterare för Centerpartiet.

  Hägglund går raka vägen från politiken in i näringslivet och tillträder sin nya tjänst den 1 mars, bara sex månader efter att han slutade hos Olofsson på näringsdepartementet.

  Exakt vilka arbetsuppgifter Hägglund kommer att ha framgår inte av Vattenfalls pressmeddelande, men det tycks handla om företagets relation till såväl allmänheten som till politiker:

  ”Han kommer att bidra till att förbättra vår förståelse av det politiska och legala ramverket, och kommer att hjälpa oss i arbetet inom Public and Regulatory Affairs på europeisk nivå”

  Vattenfall redovisade igår sin vinst för 2010 som uppgår till totalt 30 miljarder kronor. Under året har företaget också ökat sina satsningar på fossilenergi, som nu utgör över 50 procent av Vattenfalls totala energiportfölj. Företaget har också tonat ner sin gröna profil efter hård kritik från miljörörelsen.

  Maud Olofsson var tidigare den minister som ansvarade för Vattenfall, men förlorade detta ansvarsområde till finansmarknadsminister Peter Norman (M) i samband med valet.

  Foto: Henrik Hansson

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.