Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Colombia: lokalbefolkning tröttnar på ”natur”-turism

  Terradaily rapporterar att ett stigande missnöje med ökande turistströmmar har lett till att ett antal lokalsamhällen i södra Colombia har vidtagit åtgärder för att begränsa turisternas tillgång till deras områden. Mängden turister har ökat femfaldigt under de senaste 8 åren och 2010 besökte 35000 människor området. Turism kan vara en positiv faktor för ett områdes utveckling men den kan också ha negativa sociala och miljömässiga konsekvenser. I just det här fallet upplevde lokalbefolkningen tydligen att dom hade fått för mycket av dom negativa konsekvenserna medan reseföretagen tjänar pengar på deras mark och kultur.

  Det är viktigt att lyfta fram såna här fall eftersom turism ofta lyfts fram på ett okritiskt sätt som en framtidsbransch för regioner som inte har någon tillverkningsindustri, detta trots att även så kallad ekoturism är en problematisk verksamhet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.