Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  COP: Ska svenska ungdomar vända Polen?

  20 procents utsläppsminskningar ser ut att vara det tuffaste nåbara målet för Kyotoprotokollets andra åtagandeperiod. Om perioden blir på hela åtta år, till år 2020, är miljörörelsen orolig att det låser in EU i alltför låga klimatambitioner.

  Sveriges chefsförhandlare
  Anna Lindstedt

  EU:s förhandlingslinje är att procenttalet är ”ett golv, inte ett tak”, och Sveriges chefsförhandlare Anna Lindstedt säger att EU kan höja ambitionsnivån om två-tre år. Detta framkom på ett möte idag mellan den svenska delegationen och civilsamhället. Hur det ska gå igenom är dock oklart – klimatmålen bestäms med konsensus i EU, så om till exempel Polen fortsätter att blockera skärpta klimatmål så blir det inget. Anna Lindstedt tror på ”morot och piska – vi har varit duktiga på piskan men inte jobbat så mycket med morötter.” Konkret ser hon att ungdomsorganisationer ”spelar den viktigaste rollen”, genom att arbeta med sina polska motsvarigheter och få dem att driva på för en tuffare klimatpolitik. Svenska ungdomsorganisationer på plats, KFUM-KFUK och Fältbiologerna, är inte övertygade om att de kan ro utmaningen i hamn…

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.