Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  COP18: Sämsta kafftet någonsin – vad blir konsekvenserna?

  DOHA, DAG 2. I väntan på att mötesformalia ska vara klubbat så att förhandlingarna kan komma igång på allvar, hålls det informella möten i konferenscentrets många food courts. På så vis är just denna väntan en möjlighet att skapa allianser och bygga förtroende, vilket är just vad som ständigt utpekas som den stora bristvaran. 

  Kaffet på konferensens fik får hård kritik av SMB:s utsända

  Ett av de vanligaste samtalsämnena vid fikaborden, väl så vanligt som Kyotoprotokollet, marknadsmekanismer eller framtida avtal, är kaffet. ”Det svagaste någonsin” säger en delegat som varit med sedan COP6. Själv lämnar jag tillbaks min med orden ”Sorry, but I ordered coffee” – i tron att jag fått te. Det är som en Americano som spätts med fyrdubbla mängden ljummet vatten.

  Den svenska delegationen är oense om hur det svaga kaffet påverkar förhandlingarna. ”I slutet behövs starkt kaffe för att klara de långa nattmanglingarna”, säger en. ”För mycket starkt kaffe gör folk uppspelta och omöjliga att förhandla med”, säger en annan, som också noterar att bristen på koffein kompenseras av enorma mängder söta baklavas och halvas. Nästa helg vet vi om klimatet gynnas bäst av koffeinhöga eller sockerstinna förhandlare.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.