Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Den 12 november inviger företaget Solaroad den första cykelvägen som samtidigt är solceller.  Den finns i cykelvänliga Krommenie, Nederländerna.
  Det är en testbana på 100 meter som nu byggs. I ett pressmeddelande berättar Solaroad att konstruktionen har en centimetertjock glasskiva överst och därunder finns solcellerna som ska kunna ge el till tre hushåll, eller användas till gatubelysning och trafikljus. I tre år ska vägen testas och utvärderas, så att företaget ska kunna se vad de kan förbättra. Vägen byggs i cementmoduler om 2,5 gånger 3,5 meter, som sedan kopplas ihop för att bli fungerande solceller.
  Hela projektet påminner väldigt mycket om denna video, som cirkulerade för en tid sedan och fick massiv kritik för att vara orealistisk på grund av det uppskruvade tonläget och de bombastiska anspråken.

  Nu visar det sig dock att tanken på en väg som också producerar el inte alls är så långt borta. Men vägen kommer antagligen att förverkligas genom gediget arbete och träget testande snarare än genom maffiga videor på Youtube.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.