Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Dags att räkna in naturen i statsbudgeten”

  Igår skrev vi om Världsbankens påbörjade studie av hur mycket naturens tjänster, naturkapitalet, är värda. Studien har inletts med syftet att bättre kunna se de ekonomiska förluster vi har att vänta om vi inte agerar i klimat- och miljöfrågorna. Experter från GLOBE International Commission är inne på samma spår. I en studie skriven tillsammans med London School of Economics och Zoological Society of London rekommenderar de nu alla länder att räkna in naturkapitalet i statsbudgeten. Dessutom tycker de att man bör inrätta en grön ministerpost för naturkapital på finansdepartementen. Dessa två åtgärder menar experterna kommer att leda till att regeringar kommer att fatta bättre och mer kostnadseffektiva beslut.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.