Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Dålig kunskap bland kommunernas miljöchefer


  Under 2007 antog Sverige och EU klimatmål som ska vara uppfyllda till 2020 men trots att det är mindre än tio år kvar tills de ska vara uppfyllda vet få av miljöcheferna på landets kommuner hur de ser ut.  

  Kommunerna är en viktig kugge för att realisera klimatmålen och att endast sex procent vet var de går ut på är såklart oroväckande. Uppgifterna kommer från Schneider Electrics rapport Energiindikatorn 2011 och David Nicholl, VD för Schneider Electric Sverige säger till OBiz24

  Det är skrämmande att de som ska realisera klimatmålen inte känner till dem när det är mindre än tio år kvar tills resultaten ska vara uppnådda. Om regeringen ska ha några förhoppningar om att Sverige ska uppnå 2020-klimatmålen behöver de åtminstone se till att landets nyckelbeslutsfattare känner till dem.

  Kunskapen inom den privata sektorn är inte riktigt lika dålig. Var femte miljöchef inom privat sektor känner enligt rapporten till klimatmålen. Uppgifterna bygger på telefonintervjuer med 100 miljöchefer och 100 ekonomichefer på svenska kommuner och energiintensiva företag.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.