Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Dammbygge upprör ursprungsbefolkning

  Bilden bredvid har cirkulerat på internet och facebook en längre tid och har rört upp en hel del känslor världen över. NorthAmerican Webdesign, som är en av organisationerna som har lagt upp bilden på facebook, skriver:

  ”Hövding Raoni gråter när han får reda på att Brasiliens president godkänt dammprojektet Belo Monte”
  Belo Monte dammen ska byggas i Xingu floden och ska bli världens största damm. Bygget innebär att floden leds om och kräver en omflyttning av ca 20-30 000 personer, varav många är bönder och urinvåranare.
  ”Dammen kommer att förstöra eller förändra hundratals kilometer av vattenfall, strömmar, naturliga kanaler och förutom den enorma, tragiska och oansvariga miljökatastrof (det skulle innebära) så kommer befolkningen i regionen inte ha nog med vatten för sina behov”, säger Dom Erwin Kräuter, biskop för Prelazia Altamira i Xingu regionen.
  Fotnot: Alternativa förklaringar till fotot har också förekommit som att det är en annan person på bilden och att den är så gammal som 2002. SMB har dock haft svårt att verifiera de andra versionerna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.