Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Därför går Centern emot sitt eget stämmobeslut

  Idag behandlade riksdagen frågan om att utreda ett förbud mot uranbrytning i Sverige, något som centerpartiet tydligt har tagit ställning för. Men trots att Centern har ett stämmobeslut på att förbjuda uranbrytning röstade partiet idag nej till en sådan motion i riksdagens näringsutskott.

  Helena Lindahl (c) försvarar dock beslutet och säger:

  ”Att Centerpartiet skulle rösta emot allianskollegerna i utskottet skulle knappast föra oss framåt i arbetet med att få till stånd en utredning om en lagstiftning mot uranbrytning. Det skulle snarare försämra utsikterna för en sådan lagstiftning då vår position i alliansregeringen skulle försvagas”

  Motiveringen till varför centerpartiet röstar emot att utreda ett förbud mot uranbrytning är alltså för att det skulle göra det svårare att få igenom ett förbud mot uranbrytning enligt Helena Lindahl. Istället hänvisar hon till alliansens energiöverenskommelse, som ju var den överenskommelse som öppnade upp för nya kärnkraftverk i Sverige. Återstår att se om gräsrötterna godtar den förklaringen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.