Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  De dansar för 100 procent förnybart

  Precis som Supermiljöbloggen tidigare rapporterat om har den globala miljörörelsen Power Shift kommit till Sverige. I helgen hölls en stor miljökonferens i Göteborg för unga mellan 16-30 år.

  I helgen träffades över 130 ungdomar i Göteborg för att visa hur mycket de bryr sig om miljön. På dagordningen stod föreläsningar, workshops och framförallt en avslutande stor flashmob. Fokus låg under helgen annars på att föra fram sina politiska budskap:
  • 100 procent förnybar energi i Sverige
  • Koldioxidneutralt Sverige till år 2030
  • Stor satsning på grön infrastruktur
  • Hållbara framtidsjobb åt unga
  Supermiljöbloggen var självklart på plats och kan, såhär i efterhand, rapportera om att helgen var lyckad. Föreläsningarna var inspirerande (speciellt med tanke på att Supermiljöbloggen stod för några av dem) och många stannade upp för att titta på den fina flashmoben.

  UPPDATERING 25/10: Nu finns en video som visar hela flashmoben:

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.