Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  De giftiga sexleksakerna

  Larmen om miljögifter i barnens leksaker har fått många att reagera. Nu visar det sig att inte heller vuxenleksakerna är giftfria.


  Ftalater kallas en grupp miljögifter som används för att göra plast mjukare. De har visats kunna störa hormonerna hos människor. I vissa sexleksaker uppmättes 70% ftalater. Som jämförelse kan det sägas att motsvarande gränsvärde för barns leksaker är 0,1%.
  Projektledaren Jeppe Hald säger till danska Metro Express:

  Vi skyddar små barn mot dessa ämnen (ftalater, redaktionens anm.), Men så fort våra barn blir könsmogna, det finns inget skydd längre, säger projektledare Jeppe Hald.

  Danmark har tagit initiativ för ett EU-förbud mot hormonstörande ämnen, men att processa förslaget genom EU-byråkratin tar tid och frågan har nyligen väckts.

  Foto: Vanessa Jasmin, Wikimedia/Creative Commons

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.